Nieuws

 
 

Kruiptunnels bij de snertplek

18-08-2023: De snertplek heeft een gave uitbreiding ondergaan! 3 kruiptunnels zijn toegevoegd aan het terrein. Firma Kooijman uit Roelofarendsveen heeft de buizen voor ons op hun plek gelegd.

Deze tunnels zijn natuurlijk niet zomaar uit de lucht komen vallen. Het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft de 3 buizen beschikbaar gesteld. De rioolbuizen kwamen vrij bij een recent project en hebben nu een bestemming gevonden op De Bult. Ze hebben bij ons hun tweede leven gekregen als speelattribuut: het zijn avontuurlijke doorgangen voor kinderen en volwassenen die graag op ontdekkingsreis gaan!

Behoud groenstrook langs HSL en A4

23-05-2023: Naar aanleiding van het artikel 'Kaag en Braassem krijgt tips voor meer en sneller huizen bouwen: ’Onderzoek nu al een grotere locatie bij Nieuwe Wetering’ hebben Stichting Groen Licht, Blauwe Zone K&B en Natuurbelevingstuin De Bult een brief geschreven aan de gemeenteraad van Kaag & Braassem. In deze brief pleiten wij ervoor deze groenstrook te behouden.

Onze motivatie: het groen op deze percelen is gecompenseerd. Compensatiegroen benutten voor nieuwe bouwprojecten is ongewenst: dan moet compensatiegroen weer gecompenseerd worden binnen het plangebied. Het duurt vervolgens jaren voordat dit nieuwe groen volwassen wordt en dezelfde (ecologische) waarde heeft als het huidige gebied. Daarbij liggen genoemde locaties ook nog eens pal tegen de HSL en de A4. Wonen op korte afstand van een drukke weg brengt gezondheidsrisico's met zich mee. Lees onze volledige motivatiebrief hier.

Groot onderhoud aan de snertplek

18-04-2023: Het riet heeft de snertplek na 3 jaar weer flink ingeperkt... Tijd voor actie!

Deze gigantische klus is wel een beetje te groot voor de vrijwilligers van De Bult. Daarom zijn deze werkzaamheden uitbesteed. Firma Kooijman kraanverhuur uit Roelofarendsveen heeft deze klus in voor ons geklaard en een deel van het werk gesponsord. Het riet is weer helemaal verwijderd. De snertplek is uitgegraven en voorzien van schoon zand. Het ziet er weer perfect uit! Firma Kooijman bedankt!

Bekijk de foto's van deze metamorfose op de fotopagina.

Let op: het water is geen zwemwater. Het gebruik van de snertplek is geheel op eigen risico.


100% Kidsproof

01-02-2023: Kidsproof.nl selecteert persoonlijk de leukste uitjes en adressen voor ouders met kinderen tot ca. 13 jaar. Dat doen zij heel zorgvuldig: als ze het zelf niet leuk vinden komt het niet op hun site.

De Bult is natuurlijk 100% kidsproof en heeft sinds kort ook een vermelding op de gelijknamige (drukbezochte) website. Nieuwsgierig? Klik op de Kidsproof-afbeelding en neem een kijkje!

Herplant 5 fruitbomen

3-12-2022 Vandaag zijn de laatste 5 bomen vervangen van de in totaal 9 bomen die verloren zijn gegaan tijdens de brandstichting in de nacht van 8/9 mei 2021. Hiermee is de gigantische schade die die nacht op De Bult werd aangericht, na anderhalf jaar, eindelijk hersteld. De Bult heeft deze nieuwe fruitbomen kunnen aanschaffen met het geld van de crowdfundingscampagne die werd gehouden op initiatief van Marina Reehoorn, zie ons nieuwsbericht van 21 mei 2021.
Het was een stevige, maar ook heel koude klus! Met dank aan onze vrijwilligers lukte het om de bomen in 1 ochtend te planten. Vrijwilligers, Marina en natuurlijk alle donateurs nogmaals bedankt!
Bekijk de foto's van deze dag op onze fotopagina.

Natuurwerkdag 2022 - De Bult winterklaar

5-11-2022 Tijdens Natuurwerkdag ging er opnieuw een grote groep vrijwilligers aan de slag op De Bult. Hoofdkus van vandaag was het snoeien van de 100 eikenbomen die onze eikenlaan telt. Met de gesnoeide takken zijn takkenrillen gemaakt. Verder is de trap bij de container hersteld en zijn er herstelklussen gedaan aan de fruitbakken en het zintuigenpad. In de pluktuin zijn de dode bessenstruiken gerooid en vervangen. Het fruit is gesnoeid en de nieuwe aardbeiplantjes hebben een plek gekregen in de fruitveldjes. Verder zijn de boomspiegels vrijgemaakt van gras en zijn er weer bollen gepoot. Tussendoor natuurlijk tijd voor koffie/thee met wat lekkers. We sloten Natuurwerkdag af met verse champignon- en erwtensoep. Ook AD Groene Hart schreef een leuk artikel over: Natuurbelevingstuin door vrijwilligers winterklaar gemaakt.

De Bult als oogstlocatie voor Meer Bomen Nu?

5-11-2022 Koen Castelijn (o.a. vrijwilliger bij Stichting Groen Licht en Natuurbelevingstuin De Bult) onderzoekt of De Bult oogstlocatie kan worden voor "Meer Bomen Nu". Dit is een landelijke campagne die jonge zaailingen en stekken verhuist van kansarme naar kansrijke plekken bij boeren en burgers. Opschot dat op de ene plek ongewenst is, wil een ander graag planten. Op De Bult hebben we best veel van deze jonge zaailingen die gerooid moeten worden, o.a. in het Esdoorn talud aan de HSL-zijde van De Bult staan er veel. Hoe mooi zou het zijn als we op deze manier kunnen bijdragen aan het sneller vergroenen van Nederland? Wordt vervolgd!

Natuurwerkdag 2021 - De Bult winterklaar

6-11-2021 Eén van de leukste werkdagen van het jaar is toch wel natuurwerkdag! Met een recordaantal deelnemers is er zaterdag 6 november weer een flinke berg werk verzet. Maar liefst 28 mensen staken de handen uit de mouwen voor De Bult! De natuurwerkdagvrijwilligers kwamen dit jaar uit Roelofarendsveen, Voorschoten, Leiderdorp, Rotterdam Oude- en Nieuwe Wetering. Er is hard gewerkt aan de wilgentunnel en het insectenhotel is weer bijgevuld met riet. Ook het zintuigenpad heeft weer een flinke opfrisbeurt gekregen. Daarnaast zijn de boomspiegels en de fruitveldjes weer vrij van onkruid, is er een boom vervangen en is er groot onderhoud aan het talud gepleegd. Tussendoor was er natuurlijk tijd voor een kop koffie of thee met zelfgebakken cake. We sloten deze natuurwerkdag weer af met heerlijke warme linzen- en pompoensoep. Bedankt vrijwilligers!
Bekijk de foto's van Natuurwerkdag op onze fotopagina.

Hoveniersbedrijf M. van der Spek doneert insectenhotel

28-05-2021 Hoe uit iets negatiefs ook weer iets positiefs kan groeien blijkt maar weer uit dit bericht!
Toen hoveniersbedrijf M. van der Spek uit Benthuizen hoorde van de crowdfundingscampagne n.a.v. de vernielingen op De Bult, besloten zij om dit insectenhotel te schenken. Dit bedrijf maakt duurzame unieke houtproducten onder de naam BOOMstijl. Dit prachtige handgemaakte insectenhotel is deels gemaakt van materiaal dat na het snoeien en kappen van bomen terugkomt naar het bedrijf. Zo levert het bedrijf een bijdrage aan duurzaamheid door het lokaal gekapte hout weer her te gebruiken.

Tijdens de NL doet activiteit op 29 mei 2021 heeft het insectenhotel een prominente plek op De Bult gekregen. Het is een plaatje! Bedankt namens De Bult.

Crowdfunding voor vervangen vernielde bomen

21-05-2021 Na de brandstichting en de vernielingen in de nacht van 8/9 mei is een crowdfundingscampagne gehouden om de schade aan het groen te herstellen. In totaal gingen er 9 bomen in vlammen op. Ook werden meerdere bomen beschadigd. Marina Reehoorn heeft het initiatief tot deze crowdfundingsactie genomen, en met succes! Maar liefst 119 mensen deden een donatie. Al binnen 3 dagen werd het streefbedrag van € 2.750 gehaald! Marina en donateurs bedankt! De bomen zullen in het najaar 2021 worden geplant.

Foto: Merel Klijzing (AD)
Op de foto v.l.n.r. Silke van der Meer, Marina Reehoorn, Manon Karstens

Vrijwilligers-bedank-middag

12-09-2020 Deze zaterdagmiddag werd er niet gewerkt door de vrijwilligers op De Bult maar kregen zij een rondleiding van bioloog en Groenehartgids John van der Willik. Wat hebben we veel geleerd! Daar waar we normaal een beetje 'moedeloos' worden van het riet op De Bult, leerden we hoe uniek dit gras eigenlijk is en dat je het kunt herkennen aan de 'duivelsbeet'. We weten weer meer over de brandnetel, de Keltische bomenkalender en hebben leren toveren met kornoelje. De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje. Bedankt vrijwilligers voor jullie inzet de afgelopen jaren! De Bult is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen Natuurbelevingstuin. Daar mogen we trots op zijn in Kaag & Braassem! Zonder jullie was dit nooit gelukt.

Honingbijen op de Bult

10-07-2020 Al sinds het ontstaan van onze plannen voor De Bult stonden bijenkasten op ons wensenlijstje! Met de aanleg van De Bult is er ook rekening gehouden met de aanplant. Denk bijvoorbeeld aan de vroeg- en laatbloeiende lindes, fruitbomen, rozenbottels, etc.

Sinds deze zomer hebben we echte honingbijen op De Bult. De bijen worden gehouden door Bijenboer Bleeker uit Nieuwe wetering. De échte Bult honing koop je (in het seizoen) in het stalletje langs de Voorweg. Wil je meer weten? Je leest hier meer over op de pagina Bijen op De Bult.

Groot onderhoud aan de paden

24-03-2020 Wat was dít hard nodig zeg! Van de paden, die bij de aanleg 3 meter breed waren, was na 5 jaar niet veel meer over. Tijd voor groot onderhoud.

Half maart is loonbedrijf Roodenburg begonnen met het herstel. We hebben gekozen voor een duurzaam Nobre Cál halfverharding. Dit is een 100% natuurlijk product, afkomstig uit natuurlijk kalkgesteente, als restproduct uit de steengroeve. De paden zijn rolstoelvriendelijk en hebben hun originele breedte weer terug. Wat een verschil zeg!

Het groot onderhoud is mede mogelijk gemaakt door subsidie van fonds Alphen en omstreken.
Bekijk de foto´s van deze klus op onze fotogalerij.

Werk aan de snertplek!

11-02-2020 De snertplek is in een paar jaar helemaal dichtgegroeid met metershoog riet. Ook het 'speelstrandje' werd steeds smaller doordat het gras steeds verder oprukt. Tijd voor groot onderhoud.

Het riet is weggehaald en de bodem is een stukje afgegraven. Ook is al het gras op het 'strandje' weggehaald. Daarna hebben we alles weer aan laten vullen met nieuw zand. Zo kan er weer lekker gespeeld worden dit voorjaar! Want wat is er nu leuker dan spelen met water en zand?

Plaatsing opslagcontainer is een feit

20-12-2019 Eindelijk is het dan zo ver: De Bult heeft een eigen opslagcontainer!

Deze wens hadden we al een paar jaar, maar hier was simpelweg geen geld voor. Mede door de nieuwe afspraken met de Gemeente kan het nu wel. De Bult is groot voorstander voor hergebruik van materialen. Deze container werd recent nog gebruikt door een basisschool in Den Haag en krijgt op De Bult een tweede leven. De container zal gebruikt gaan worden voor opslag van kleine materialen. Wat ook heel fijn is, is dat we de container bij slecht weer kunnen gebruiken om te schuilen. Met een kleine werkgroep realiseerden we begin december de ondergrond voor de container.

Cheque t.w.v. 150 euro van LV Plantaris

14-11-2019 Vandaag ontvingen wij een cheque van maar liefst € 150,- van loopvereniging Plantaris!

De leden van Plantaris maken volop gebruik van De Bult: ze krijgen er hardlooptraining en er wordt ook gewandeld. Afgelopen zomer werden zelfs de clubkampioenschappen van Plantaris gehouden op De Bult.

Als blijk van waardering ontvingen wij daarom deze mooie bijdrage. Alle leden van Plantaris bedankt! Wij wensen jullie nog veel fijne trainingsuren toe op De Bult!

De Bult tekent nieuwe overeenkomst met gemeente Kaag en Braassem

08-11-2019 Vandaag tekende Stichting Natuurbelevingstuin De Bult een nieuwe bruikleenovereenkomst met de gemeente Kaag en Braassem. De overeenkomst is verlengd met een periode van 5 jaar.

Er zijn nieuwe afspraken gemaakt over De Bult. Zo komen er meer financiële middelen beschikbaar voor (groot)onderhoud, gereedschap en reparaties. De speeltoestellen worden voor een deel overgedragen aan de Gemeente. Dit geldt niet voor de ‘gecrowdfunde’ uitkijktoren en het pad door het water. In ruil voor de speeltoestellen komt er een bijdrage voor het groot onderhoud aan de paden en de aanschaf van een opslagcontainer. Wij zijn blij dat we in goed overleg deze nieuwe afspraken hebben kunnen maken met de gemeente. Dit geldt trouwens ook voor de gemeente: zij zijn trots op De Bult die 100% draait op vrijwilligers!

Natuurwerkdag 2019

02-11-2019 Respect voor alle vrijwilligers die letterlijk weer en wind trotseerden om tijdens de landelijke Natuurwerkdag bergen te verzetten op De Bult!
Samen met onze vaste cakebakster en de vaste soepmakers hebben 17 vrijwilligers er weer een bijzondere dag van gemaakt. De 18de 'vrijwilliger' was het weer. Tot en met de koffie had die nog niet helemaal begrepen wat haar taak was maar ná de koffie had ook zij de smaak te pakken. De zon begon te schijnen... wat een opluchting! Dat konden we goed gebruiken. Al met al hebben we toch weer heel wat werk kunnen verzetten.
Aad, Anneke, Cees, Chris, Chris, Fay, Hanneke, Jenny, Kees, Koos, Leo, Manon, Mirjam, Nicole, Peter, Silke, Theo en Wendy: Top! Bedankt!

Opbrengst 'Tour de Braassem'

18-07-2019 Bedankt Feestcommissie Oude Wetering voor de mooie cheque! Tijdens de laatste werkavond voor de zomervakantie kwam Seth Felix de opbrengst van de Tour de Braassem overhandigen. Er is een fijn bedrag bij elkaar gefietst en gewandeld en het was ook nog eens een gezellige avond. Heel erg bedankt iedereen!

Samen met Univé

06-06-2019 In 2019 waren wij voor de tweede keer één van de 5 geselecteerde goede doelen voor de donatieronde Samen met Univé. Ons doel was geld voor een nieuwe robuuste rvs waterpomp voor de waterspeeltuin. Op 6 juni was de prijsuitreiking. Helaas grepen we naast de befaamde hoofdprijs van € 5.000,- , maar gingen wel naar huis met een mooie cheque van € 100,-

Eieren zoeken mat de paashaas

22-4-2019 Vakantiespelen Alkemade organiseerde dit jaar voor het 4e jaar op rij de activiteit paaseieren zoeken op De Bult. Opnieuw was het een groot succes!

NL-doet klus 2019: het zintuigenpad

16-03-2019 De NL doet activiteit startte om 10 uur, maar al om 9 uur werden er 80 zakken grind afgeleverd (samen goed voor 1.700 kg!). 80 zakken grind verslepen is op zich al een hele klus, maar met die zakken De Bult op is het pas écht een uitdaging. Gelukkig waren de eerste harde-kern-vrijwilligers al vroeg paraat om dit voorbereidende werk te doen. Ook waren alle palen een dag eerder al op maat gezaagd zodat om 10 uur meteen van start kon worden gegaan met de aanleg van het zintuigenpad.

Zo’n 13 vrijwilligers gingen aan de slag met deze gave klus: Het zandbed egaliseren, gronddoek er op, randpalen uitleggen, vakverdeling maken. Al snel konden de eerste vakken gevuld worden met verschillende soorten grind, zand en houtsnippers. Na de koffie en de cake nog even met de schouders eronder. En vroeg in de middag was de hele klus geklaard! Het resultaat mag er zijn: het is echt een super leuk pad geworden.

Woningbouw op De Bult

24-12-2018 Wist je dat De Bult een eigen woningbouwvereniging heeft? Enkele vrijwilligers hebben zich toegewijd aan het ophangen en monitoren van nestkasten. Deze nestkastjes zijn populair bij onder andere de mezen in de natuurbelevingstuin.

Gelukkig is De Bult steeds geliefder aan het worden bij vogels van allerlei pluimage.

Er zijn daarom 3 nieuwe nestkasten erbij gehangen. 2 gesponsord door Stichting Groen Licht en 1 door een vrijwilliger zelf gemaakt. De kasten zijn speciaal geschikt voor spechten. Deze vogels hakken de gaten de andere nestkastjes open en verstoren daardoor de nesten. Hoogste tijd voor een eigen onderdak voor deze krakers. Het was een zwaar klusje omdat het grote kasten zijn, maar ze hangen nu mooi op enkele toplocaties op De Bult.

Aanleg klautertrap

6-10-2018 De Bult is een klautertrap rijker! De klautertrap is af en ook het trappetje naar het fruit is hersteld. We hebben zelfs een begin gemaakt aan het kraampje bij de snertplek! Superfijn dat de paaltjes al op maat waren gezaagd en dat er vooraf gemaaid was! En we hadden van Loonbedrijf Roodenburg B.V. een accu-grondboor te leen. Nu konden we snel beginnen en lekker opschieten.

Heropening insectenhotel

12-03-2018: Wat een supergaaf insectenhotel is het geworden! En het mooiste ervan is: het is een hotel van de gemeenschap geworden. Heel veel mensen hebben hun bijdrage hieraan geleverd. Al die mensen die spulletjes kwamen brengen in de tuin van Nicole; de vrijwilligers die uren en dagen gewerkt hebben om materialen in te kopen, naar Natuurbelevingstuin De Bult te brengen en het hotel te bouwen; de financiële bijdrage van de Gemeente Kaag en Braassem. Alles heeft ertoe bijgedragen dat uit de as van de brand dit tophotel tot stand is gekomen.

Juist hierom was het zo toepasselijk dat burgermoeder Marina Van der Velde-Menting met haar aanwezigheid dit gemeenschapsgevoel graag kwam onderstrepen tijdens NLdoet.

Adequat palenactie

1-2-2018 Dankzij heel veel lieve en enthousiaste vrijwilligers, vrienden, volgers en fans hebben we de vierde plaats bereikt in de Adequat 'like' actie. Maar liefst 328 mensen die de moeite hebben genomen naar het bericht op de Facebookpagina van Adequat te gaan om hun 'vind-ik-leuk' te laten blijken. We voelen ons gesteund.

We bedanken Adequat Kastanjehout voor de actie. We hebben hier een hele mooie voorraad kastanjehouten palen aan over gehouden. Daar kunnen we veel mooie dingen mee maken op De Bult!

Bankjes Gemeente Kaag en Braassem krijgen 2e leven op De Bult

1-1-2018: Eind 2017 besloot Gemeente Kaag en Braassem om 150 bankjes langs de recreatieve routes te vervangen door nieuwe exemplaren. Wij hebben de Gemeente gevraagd om 5 bankjes te mogen hergebruiken op De Bult. En dat mocht!

We hebben ze persoonlijk uit mogen zoeken. De Gemeente heeft ervoor gezorgd dat de bankjes werden afgeleverd op De Bult. Tijdens de NL doet activiteit zijn de bankjes geplaatst. Hiermee is een lang gekoesterde wens, bankjes langs de paden en bij de snertplek, in vervulling gegaan.

Door bankjes langs de paden te plaatsen, hebben mensen die minder goed ter been zijn ook een plek om even rustig te zitten. De bank bij de snertplek is handig voor ouders die toezicht houden op hun spelende kinderen.

Breigroep de Vlijtige vingers doneert € 100

21-12-2017 De Vlijtige Vingers, de breigroep die actief is in Huize Jacobus in Oude Wetering, had een verrassing voor ons. Bultvrijwilliger Hanneke Duivenvoorden ging op bezoek bij de vlijtige dames om deze verrassing in ontvangst te nemen. Nee, geen mutsen en sjaals voor de vrijwilligers, maar wel een heel mooi deel van de opbrengst van de verkoop van werkstukken van de breigroep.


Bedankt aan alle leden van De Vlijtige Vingers!

Opening uitkijktoren

10-09-2017 Concreet, lokaal, uniek èn maatschappelijk: Vandaag is de uitkijktoren feestelijk geopend door Mysterie guest Dennis Knetsch! Deze geweldige aanwinst is tot stand gekomen door de succesvolle crowdfundingsactie "De Bult kijkt uit naar een toren".
De uitkijktoren staat op het hoogste punt van De Bult en geeft geweldig uitzicht over de toch wel erg dynamische omgeving: het ringvaartaquaduct met boten, HSL en A4, de Haarlemmermeerpolder richting Schiphol, het polderlandschap en natuurlijk het dorp Nieuwe Wetering.

Pad door het water

31-08-2017 Met de donatie uit de Initiatiefmarkt van de gemeente Kaag en Braassem is dit fantastische waterpad aangelegd. Nu de aanleg van dit pad door het water en de plaatsing van de uitkijktoren samenkomen, zijn er weer mooie dingen ontstaan!

Mooie wilgentunnel!

30-01-2017 Aan de slag met zaag, bijl en snoeischaar. Sleuren met grote dikke takken en met stapels wilgentenen. Was het spelen? Was het werken? Maakt niet uit: het was LEUK! De schouders werden er letterlijk en figuurlijk onder gezet.
De takken die we kregen van de vrijwilligers van het Eerste Stuk, na het knotten van de wilgen, waren alvast gesorteerd door de vrijwilligers van De Bult. De lange, dikke takken waren voor het vormen van de boog en de dunne twijgen werden gebruikt om er horizontaal doorheen te weven. Voor de kinderen kwamen hadden de vrijwilligers al een begin aan de tunnel gemaakt. Dat zag er veelbelovend uit en zo konden de kinderen van o.a. Scouting 63 uit Leimuiden, maar ook andere kinderen uit de omgeving meteen aan de slag. Alle volwassenen waren flink onder de indruk van het enthousiasme en het doorzettingsvermogen waarmee ze dat deden. Een van de kinderen wilde niet eens gaan lunchen, omdat ze niet wilde stoppen met werken!

Stelletje harken!

08-10-2016 Een flink stelletje vrijwillige ‘harken’ is aan de slag geweest om al het maaisel van de Vlinderidylle af te voeren. Waarom dat nodig is? Dit afvoeren van het maaisel is van groot belang voor een goede ontwikkeling van de Idylle, want een voedselarme bodem is voor de ingezaaide bloemen en planten nodig om zich optimaal te kunnen vermeerderen. Als we al het maaisel zouden laten liggen, dan wordt de bodem steeds voedselrijker en zullen deze planten voor vlinders, bijen en mensen het steeds minder goed doen. Een belangrijke klus dus! Dank weer aan alle vrijwilligers.

Vrijwilligersorganisatie van het jaar!

08-01-2016 Natuurlijk, met de nominatie waren we al heel erg blij. Maar we verkeerden in zeer goed gezelschap op de respectabele lijst met mooie vrijwilligersorganisaties uit Kaag en Braassem. Des te leuker was het toen bleek dat De Bult werd uitgeroepen tot Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2015. Dank daarom aan de mensen die de moeite hebben genomen om De Bult te nomineren.

De jury zegt in haar rapport:
“De bestuurders van Natuurbelevingstuin de Bult, allemaal vrouwen, hebben een enorm doorzettingsvermogen. Deze dames staan letterlijk met de voeten in de klei om de tuin tot een mooie verblijfsplaats van iedere bezoeker te maken. Voorafgaand hebben ze andere paden bewandeld om het tot de mooie plek die het nu is te maken. Verschillende taaie procedures moesten doorlopen worden, inclusief gemeentelijke, dat heeft ze niet weerhouden. We kunnen hier echt spreken van girlpower.”

Dank aan de juryleden, die unaniem waren in deze mooie erkenning.

Opening Natuurbelevingstuin De Bult

31-05-2015 Op deze dag is Natuurbelevingstuin De Bult officieel geopend met het planten van de openingsboom! De boom werd geplant door wethouder Yvonne Peters, vrijwilligers van De Bult en de kinderen van Kaag & Braassem. Aansluitend was er een Lentefeest dat werd aangeboden door de verenigingen van Nieuwe Wetering.